Op reis naar het buitenland

Reizen is mogelijk, maar afgeraden!

Volg steeds de maatregelen die van toepassing zijn in het land van bestemming en de maatregelen bij je terugkeer naar België. Voor de reisadviezen per land binnen Europa klik hier of hier.

Wenst u een Corona-test te laten uitvoeren voor een reis naar het buitenland, gelieve dan een afspraak te maken bij een labo naar keuze via volgende website: https://hwp38.be/#reizigercovid. Bel NIET naar de wachtpost!

Elke inwoner van België die nog niet volledig gevaccineerd is, heeft recht op 2 gratis testen gedurende de maanden juli, augustus en september. Hiervoor heb je een CTP-code (Corona Test Prescription Code) nodig. Via de website www.mijngezondheid.be heb je de mogelijkheid om de aanvraag te doen. Je dient in te loggen via ItsMe of met je ID-lezer. Het systeem van de overheid controleert of je recht hebt op de 2 gratis testen. Je zal automatisch de CRP-code ontvangen. Met deze code kan je dan een PCR-test reserveren en een testlocatie naar keuze aanduiden.
OPGELET! Een CTP-code heeft een beperkte geldigheid van 10 dagen. Indien jouw code niet geldig meer is op de datum van de test, dan wordt de test niet meer terugbetaald!


Voor het bekomen van een certificaat (vaccinatie-, test- en/of herstelcertificaat) en de voorwaarden hieromtrent 
klik hier.
Je kan ook terecht op het volgend nummer: 078 787 850.